19 maj 2024
18:00

Halvorstorp/FC Trollhättan U

Referat: Vara SK - Halvorstorp/FC Trollhättan U

På ett soligt och varmt Torsvallen tog Varas damlag emot Halvorstorp/Fc Trollhättan för match. Vara startar i högt tempo, det är en fröjd att stå bredvid och se dem rulla boll mellan alla lagdelar. Halvorstorp/Fc Trollhättan får jaga mycket boll men de ska ha all eloge för att de fortsätter kämpa och pusha varandra i laget, trots att målen börjar rulla in bakom dem. Vara har ett flertalet målchanser redan tidigt och 1-0 kommer redan efter 8 minuter av Alice B ass Lisa G. I 16 minuten utökar de på sin ledning till 2-0 genom Lisa G. Vara fortsätter att spela fin fotboll och har flertalet målchanser som målvakten räddar eller så går de utanför målramen. I 21 minuten gör Lisa G 3-0 ass av Ella N och i 24 minuten kommer 4-0 av Elins S ass av Hanna C. Vara gör några byten efter 30 minuter och målchanserna fortsätter att hagla. Vara fortsätter att trycka på och med det stabila laget de har i backlinjen och på mittfältet kommer motståndarlaget inte till någon farlig målchans. I 45 minuten punkterar Vara matchen då de gör 5-0 genom Ella N, efter ett fantastiskt förarbete av Hanna C. Under andra halvlek görs ett flertal byten och hela avbytarbänken får spela. Det blir inga fler mål i 2:a halvleken, 5-0 blir slutresultatet i dagens match.
Idag var det svårt att utse matchens lirare, det var en stark laginsats av hela laget där man arbetar för varandra. Det är flera spelare som gjort en fenomenal insats i Vara och var ett svårt val för dem som tar ut matchens lirare. Priset till Matchen lirare gick till Lisa G och i Halvorstorp/Fc Trollhättan Felicia Kullberg.
Nästa match spelas på hemmaplan på torsdag den 23/5 mot Vänersborg IF U.